Osnovna delatnost S.Z.R. „AVALA“ je pružanje usluge elektrostatičke zaštite delova različitih veličina za proizvođače raznovrsnih metalnih proizvoda kojima je potrebna vrhunska zaštita njihovih proizvoda.

Plastificiranje se obavlja patentiranom tehnikom polimerizacije elektrostatičkih prahova koji se nanose na metalne delove, pomoću specijalno namenjenih mašina Švajcarskog proizvodaca opreme „ITW GEMA“. Pomenuti proizvodač mašina je opremio sa svojim proizvodima nekoliko najvećih i najpoznatijih svetskih fabrika (npr. BMW, Scania).

Višak utrošene boje se prikuplja i filtrira u kabinama, napravljenim po svetskim standardima, i to sa VENTURI i CYCLON sistemima za prikupljanje praha.

U svakodnevnom radu “Avala” koristi prahove vrhunskog kvaliteta, postojane, trajne, pogodne za sve uslove upotrebe (spoljne i unutrašnje), takođe veoma otporne na habanje, često kvašenje i udaranje.

Kako je plastificiranje naše opredeljenje, a za naše klijente jako bitno da boja bude svuda ravnomerno nanesena. Ovaj jako bitan problem u našem poslovanju smo rešili upotrebom vrhunskih aparata za merenje debljine nanosa Nemačkog proizvodača Salutron.

U istinitost naših reči možete se uveriti tako što ćete pogledati sajtove naših referenata čiji se linkovi nalaze na istoimenom odeljku ovog sajta ili tako što ćete stupiti u kontakt sa nama pa nas posetiti u našem postrojenju (odeljak „kontakt“ ovoga sajta).

Kako bi Vam bilo jasnije čime se mi bavimo, na ovoj stranici možete videti listu nekih od tipova objekata sa kojima naš tim ima velikog iskustva. Lista je naravno mnogo duža, a ovde su navedeni samo najčešci i najznačajniji primerci. Neke od realizovanih projekata možete videti u galeriji.

Arhitektonski elementi:ReklameLampe

Vrata i prozori

Delovi fasada

Stubovi

Gelenderi

Ulicna i rasveta za parkove i dvorišta

Delovi i oprema bazenskih konstrukcija

Antenski (i slicni) stubovi

Elektro (i drugi) ormani

Kade i kontejneri

Rešetke i ograde

Enterijeri:Police za prodavnice i butikeStolovi i stolice

Šankovi

Ukrasne lampe i lajsne

Kvake i cesme

Ventilacioni sistemi

Maske za vodo i elektro instalacije

Grejna i rashladna tela

Auto i moto delovi:Felne

Ramovi (motorcikala i bicikala)

Delovi enterijera

Delovi motora

Delovi kocionog sistema

Delovi trapova pri rekonstrukcijama

i još mnogo mnogo toga…