Naša „AVALA“ je osnovana 1986. godine, u Popoviću, malom mestu pored Beograda, kao radionica za izradu metalne galanterije. Zbog potrebe za zaštitom metala pionirski počinje da se bavi elektrostatičkim lakiranjem metalnih delova (plastificiranjem) od 1989. godine. Tada se opredeljuje za GEMA uredjaje i od tada do danas je posedovala sve generacije njenih uređaja.

Uslovi tržišta su diktirali da „AVALA“ prestane da se bavi proizvodnjom metalne galanterije i usmeri kompletna svoja postrojenja na pružanja usluga plastificiranja klijentima kojima je to bilo potrebno.

Tada se seli na samo nekoliko kilometara od samog gradskog centra. Sadašnja „AVALA“ se nalazi u krugu stare ciglane „IGM TRUDBENIK“-a na Karaburmi. Opremljena je najsavremenijim mašinama u tom polju. U želji da klijentima pružimo što kvalitetniju uslugu opredelili smo se za male komade, težine do 20 grama, koje farbamo u bubnju. Takodje radimo i velike komade gabarita (dimenzija) 2150 x 1400 x 1000 mm koje radimo u CYCLON i VENTURI filterskim kabinama i pećima za polimerizaciju.